Як і обіцяв, почну серію опису того, що сталось за останній рік. Той час, що не писав.
Насправді за останні пів року роботи, а ще пів року пройшли впусту, тачка просто тупо стояла.
На це було багато причин, як я себе заспокоював, - негативна реакція онлайн спільноти, новий мото і мотосезон, виснажлива робота, турбулентності в приватному житті, тощо...
Все протікало вяло і дуже помалу. Тим часом мото сезон пройшов кульмінацію у вигляді виїзду на Чайку в мій день народження та підійшов до завершення, а мене остаточно дістав цей труп шведського автомобілебудування в гаражі.
Вирішив, час рухатись далі настав і справа з проектом зрушила з мертвого місця.
Після встановлення двигуна черга дійшла до АКПП.
Виміряв, вирізав, виварив кронштейн під подушку АКПП. Знов улюблені подушки Газель.
Да, бачу, шви всередині жахливі, я ще вчусь. зовнішні шви нормальні, так що повинно все витримати.
Вирівняли двигун в повздовжній площині, та перерізав і переварив стокову траверсу під встановлення нової подушки. (нажаль фото відсутнє)
Коли двигун остаточно зайняв своє місце приміряв радіатор і інтеркулер. Вони стали дуже "плотнячково".
На фото не дуже видно, але довелось везти радіатор в сервіс і переварювати патрубки радіка під інші кути.
Радік - сток Volvo мідний. Інтеркулер - рідний від 760 турбо, став пречудово, але не без допомоги болгарки)))
Паралельно, <user name="superstars">, розклав проводку і начав колдувати. але ніхрена не колдувалось поки не дістав електро схеми у друзів на офіціалі.
Стара закалка і досвід роботи на мерсі дали можливість прочитати схеми німецькою мовою, перекласти, а колдуну підключити....
Але не все так просто...тут мене (нас) очікувало перше фіаско! (новомодне слово в онлайн спільноті)...
<b>ДВИГУН НЕ ЗАПУСТИВСЯ.</b>
Якщо не цікаво - <i>Коротко - я лох.</i> пролистай вниз.
Якщо цікаво - <i>Довго і складно - читай далі</i>.
З самого початку Я вирішив запускати двигун на повній електроніці, яку і зняв з донора. (Блок керування, датчики, електронний насос ПНВТ (ТНВД)). На це був ряд причин(для мене). кому цікаво - окремо напишу.
Для запуску двигуна, потрібно, щоб блок керування двигуна дав ДОЗВІЛ на запуск. Для цього потрібні деякі умови. Такі як, дозвіл від протиугінної системи (FBS3), дозвіл від АКПП (N чи P), педаль гальма, відсутність помилок і т.д....
1. Протиугінну систему, FBS3 повністю зняли з донора - ключ, замок, блокатор керма і сам блок двигуна. і вона запрацювала в Volvo! а працює вона по шині CAN. це було круто бачити - корч 85 року зі Швеції з працюючою шиною CAN від Mercedes Кінця 90-х.....
2. АКПП з електронної (722.6) замінив на неелектронну(722.3), оскільки електронна бере для розрахунку швидкість вихідного валу тільки по шині CAN від блоку ESP...а його на Volvo нема, навіть ABS нема.
Гратись з обманками чи датчиками і доставляти ESP на той момент не хотілось (чи вірне це рішення було - покаже час).
АЛЕ тепер в мережі CAN не було блоку АКПП 722.6, який би дав дозвіл на запуск....
Стартер пустили на пряму, глушилку пального обійшли...але блок керування, як останній стійкий ворожий полонений, не давав живлення керування на електронний насос ПНВТ (ТНВД) і не рухав рейку плунжерів. відповідно двигун не запускався.
Я спробував сфоткати і продзвонити знайомих Гуру (чіповщіків і паяльщіків), з надією, що вони перешиють чи перепаяють мізки....
але все марно, всі вони відхрестились від таких "древніх мозгів мамонта" (мізки ніссан тих же часів, справили за день)
Отже далі не було вибору і попри все моє небажання довелось міцно стати на стежину SuperTurboDiesel....
Далі буде.....
по ціні:
Інтеркуллер - 800 грн
Переварка радіка і ремонт - 1200 грн
Подушка АКПП - 150 грн