atol писал(а):До Вашого двигуна Т6, можливо щось інше і треба. В мене були лише атмосферні двигуни і значний досвід -3 машини та 25 років єксплуатації Volvo.Відносно 0w30, то це для нових двигунів. З пробігом більш як 180 т. 5w40 максимально. Я заливав декілька разів Q8 та ZIK , не сподобалось нагар та його колір. Зараз вийшов новий варіант Shell Ultra - l https://avtozvuk.ua/info/25791 Останній раз купував у Метро преміальний копмплект мастила Shell 4+1 літра, то там , на мій погляд одна поліграфія ,більш мастила стоїть. Зараз буду проводити эксперемент з охолоджуючою рідиною Хадо G11, подивимось ,може і мастило Хадо залью.
Я Шел лив у Таврію, Жигу, Москвіч та два Опеля... от на другому Опелі замітив таку штуку з більш інтенсивним вигоранням порівняно з іншими маслами... ЖМ 0В30 приводив для прикладу - що навіть у такого масла був меньший угар ніж у Шел.
В Т6 я мабудь точно не ризикну лити Шел (поки не буду розуміти, що це того буде варте)...
А зараз ллю те, що мені рекомендує моя СТО і там же купляю, бо так щось останні років 10 звик робити...